Роман Вінніков, електрогазозварювальник

До річниці діяльності Центру Axios ми розповідаємо про історії успіху наших клієнтів - ветеранів російсько-української війни, волонтерів, які після демобілізації успішно повернулися до мирного життя, і знайшли себе у нових професіях, або відкрили для себе нові горизонти у працевлаштуванні.
 
Роман Вінніков, електрогазозварювальник
До війни 10 років, з 2005-го до 2015-го, займався вантажоперевезеннями. Був одним із менеджерів компанії. У 2015 році було оголошено шосту хвилю мобілізації. Мені прийшла повістка з військкомату, і я пішов воювати.
 
Коли повернувся, то фірма, на якій я працював, закрилася. Залишився без роботи. Матеріально та морально було дуже важко. Відчував велику підтримку матері. Та вона все одно не могла зрозуміти усього того, що розуміють ті, хто пройшов війну.
 
Від бойового товариша з позивним “Рогалик” я дізнався про Центр Axios. Сюди привів мене він. Тут я отримав допомогу, що була мені на той час потрібна, - це й психологічна, й моральна підтримка. Також з’ясувалося, що тут ще й допомагають із працевлаштуванням. Дають можливість навчатися на різноманітних курсах. Тож я обрав курси електрогазозварювальників у навчальному центрі “Професійна безпека”. Провчився кілька місяців. А після закінчення навчання мені запропонували залишатися у них на роботу. Я погодився. Працюю тут із червня 2017-го. Навчаю інших електрогазозварювальній справі.
Робота мені подобається. Сам вдосконалююся та людям допомагаю вчитися. До нас направляють багатьох учасників бойових дій. На жаль, не всі приходять. Але ті, що приходять, мають бажання вчитися. Це непроста, але цікава робота. Потрібно часто проявляти творче мислення. Зараз мене направили на навчання в Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона. Освоюю аргонне зварювання. Раніше навіть не уявляв, які речі можна робити за допомогою електрозварювального апарату.
 
Дорогами війни…
Мобілізували мене в 2015 році. Я потрапив до 12-го окремого мотопіхотного батальйону. На той момент він був у складі 26-ї артилерійської бригади. Воювали у Донецькій області – від Красного Лиману до Авдіївки. Звідти у жовтні 2016 року пішов на демобілізацію.
 
#ЦентрAxios #Axios #війна #російсько_українська_війна
#працевлаштуй_ветерана

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close