Центр Axios отримав статус учасника Глобального договору ООН

Центр Axios отримав статус учасника Глобального договору ООН

Центр Axios отримав статус учасника Глобального договору ООН (United Nations Global Compact, UNGC). Для Центру членство в UNGC – це можливість переходу на новий рівень співпраці з ООН.

Приєднанням до Глобального договору ООН Центр AXIOS демонструє готовність неухильно дотримуватися в своїй роботі основних принципів у напрямку прав людини, трудових відносин, охорони навколишнього середовища та боротьби з корупцією.

«З першого дня своєї роботи Центр AXIOS працював на засадах дотримання ключових принципів, задекларованих Глобальним договором ООН, а також цілей сталого розвитку. Приєднання до UNGC дасть нам змогу разом з іншими громадськими організаціями, науковим товариством та бізнес-структурами працювати задля вирішення важливих соціальних питань», - підкреслив керівник Центру AXIOS Олег Магалецький.

Членство в Глобальному договорі ООН дає можливість Центру AXIOS долучитися до кращих практик та ділитися власним досвідом з реалізації Цілей сталого розвитку 2030.

«Громадські організації приєднуються до Глобального договору ООН, щоб налагодити діалог з бізнесом, державними органами, а також знайти партнерів. Глобальний договір ООН – це, перш за все, діалогова площадка для вирішення важливих соціальних питань, яка об’єднує усі зацікавлені сторони: громадські організації, бізнес, наукове товариство та держоргани. Усі стейкхолдери мають змогу виносити на обговорення питання, які їх цікавлять, та спільними зусиллями знаходити шляхи їх вирішення», - пояснила Голова правління Мережі Глобального договору ООН в Україні Tatiana Sakharuk.

Глобальний договір ООН є найбільшою ініціативою у сфері корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку у світі. Мережа ГД об’єднує більше 13 000 підписантів з 160 країн світу, передусім компанії, але також громадські організації, профспілки, асоціації роботодавців, які приєднуючись до ініціативи, беруть зобов’язання дотримуватись 10 принципів етичної поведінки в сфері прав людини, трудових відносин, протидії корупції та охорони довкілля. Українська локальна мережа є частиною Глобального договору ООН і розпочала роботу в нашій країні у 2006 році. В Україні налічується більше 60 підписантів Глобального договору, і ця цифра постійно збільшується.

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close