Євген “Ярило”, співзасновник Der Igel tattoo studio

До річниці діяльності Центру Axios ми розповідаємо про історії успіху наших клієнтів - ветеранів російсько-української війни, волонтерів, які після демобілізації успішно повернулися до мирного життя, і знайшли себе у нових професіях, або відкрили для себе нові горизонти у працевлаштуванні.
 
Євген “Ярило”, співзасновник Der Igel tattoo studio
 
До війни займався будівництвом. Були інтереси в кіно та інших сферах. Не все вдавалося ідеально. Коли йшов на фронт, мав велику фінансову заборгованість. Тож після повернення довелося вирішувати чимало питань. Руки не опускав, бо під лежачий камінь вода не тече.
 
По життю оптиміст. Спочатку активно допомагав побратимам, відсилаючи їх до психологів. Та з часом допомога знадобилася й мені. Пішов до знайомих психологів з Міністерства оборони. А вони порадили звернутися до Центру Axios. Так і зробив. Після спілкування зі їх психологом зрозумів, що не все так зле. Чимало проблем я сам надумав. А ще тут отримав допомогу юриста та моральну підтримку. Це дуже збадьорило.
 
Було велике бажання змінитися й рухатися далі. Хотілося працювати не заради грошей, а робити улюблену справу. Раніше я завжди керував, об’єднував, запускав процеси. Тепер прагнув щось робити руками.
 
На фронті в нас була дівчина з неякісним татуюванням на шиї. Вона мріяла вивести його. Я завжди їй казав: “Коли повернемося додому, обов`язково допоможемо з цим”. А тут у Києві на тату-фестивалі зустрів двоюрідного брата з Донеччини. Раніше він був шахтарем, а тепер – майстер з татуювання. Робить неймовірні тату й надзвичайно швидко. Запропонував йому відкрити тату-студію “повного циклу”: він буде бити тату, а я видаляти.
 
Роботи з видалення поки на рівні ідеї, оскільки апарат, що робить це, коштує дорого. Але я активно працюю над тим, щоб він з’явився у нашій студії.
 
Ми стартували у серпні 2017 року. Робимо все, щоб якість послуг була на найвищому рівні. Щоб наші клієнти почувалися безпечно та комфортно. Для ветеранів діє спеціальна ціна. Для волонтерів та тих, хто робитиме державну символіку, теж буде знижка.
 
Вже встигли провести “Тризуб тату-вікенд”. Поїхали до друзів-стоматологів із “Тризуб-Дентал”, які працюють на фронті й лікують хлопцям зуби. Планували чотири дні бити воїнам тризуби, та на третій день вже скінчилися фарби й голки. Встигли зробити 13 гарних робіт.
 
Сьогодні є багато можливостей для тих, хто мріє про власну справу. Лише потрібно шукати – звертатися до центрів соціального забезпечення, організацій, що допомагають ветеранам, тощо. Це теж важливий крок до успіху.
 
Коли почалися події 2014 року, мій світогляд був пацифістський. Та розумів, що певний час вимагає певних дій. Тож став підтягувати фізичний стан. Ходив на військові вишколи, курси тактичної медицини. Був волонтером. Доля звела мене з Володимиром Кочетковим-Сукачем, який організував волонтерське об’єднання “Аеророзвідка”. Його мета припала мені до душі, тому доєднався до нього. У січні 2015 року поїхав на фронт та активно брав участь у фронтовій діяльності. Починали із сектору “Б” – Донецький напрямок. Потім працювали на Маріуполі. Після цього повернувся як польовий командир під Донецьк у Карлівку. Останню базу зробили під Луганськом.
 
Тату-салон Der Igel tattoo studio знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лисенка, 1, сторінка у Fb: facebook.com/der.igel.tattoo.kiev

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close