Меценат Андрій Мацола подарував українському розвіднику спортивний протез

До Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS звернулася ініціатор соціального мультимедійного проекту “Переможці”, організованого ТСН та журналом VIVA!, Соломія Вітвіцька з проханням приєднатися та підтримати благодійну ініціативу. Щирість прагнень та об’єднані зусилля дали перший результат – ветерану Олександру Бабченку був вручений сертифікат на спортивне протезування від мецената проекту Андрія Мацоли. Спортивний протез стегна для занять кросфітом вже оплачено, його встановлять у Харкові, тож найближчим часом “переможець” зможе розпочати тренування і продемонструвати нові спортивні досягнення.

 

Легендарний розвідник 92-ї бригади, сумчанин Олександр у 2014 році під час бою біля міста Щастя потрапив під мінометний обстріл, і в результаті поранення втратив ногу, переніс численні операції.  У нього є дружина і син.

“Ми розуміємо, як важливо дати можливість ветеранам займатися спортом, адже це є складовою їхнього повноцінного життя. Громадська організація АXIOS, зокрема, займається питаннями працевлаштування колишніх бійців АТО. Впевнені, що улюблена справа та спортивна реабілітація допоможе ветеранам швидко повернутися до мирного життя”, - зазначив Олег Магалецький, директор Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS. Саме він вручив сертифікат Олександру.

 

Наша мета - змінити громадську думку по ставленню до людей з інвалідністю. Щоб українці навчились сприймати людей з протезами або на інвалідних візках як рівних. У продовженні проекту, ми покажемо необмежені можливості таких людей. Доведемо, що вони сильні та красиві і своїм прикладом надихають інших не здаватися,- зазначила Соломія Вітвіцька.

Соціальний мультимедійний проект “Переможці” та Центр АXIOS продовжать співпрацю. Наступним кроком стане благодійний забіг на 2 км «Переможці», який стартує 9 квітня у Києві.

Біжимо, щоб подякувати ветеранам за їх подвиг та підтримати ветеранів з інвалідністю, а також допомогти придбати спортивний протез Олексію Аванесяну.

 

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close