Як протидіяти стресам і зберегти психологічну рівновагу?

Як протидіяти стресам і зберегти психологічну рівновагу? – розповідає психолог Центру AXIOS Валентин Кім.

У кожної людини є свої «точки сили». Необхідно лише їх знайти. Це може бути улюблене захоплення, хобі, спілкування з цікавою та авторитетною людиною, спілкування з дітьми, домашні улюбленці. Іноді для людини важливо побути наодинці з самим собою.

Але найважливіше – знайти відповіді на важливі запитання. Рівновага притаманна тоді, коли ми можемо примирити себе уявного з собою реальним. Знайти компроміси по деяких питаннях, а іноді вирішити найболючіші ситуації за допомогою кардинальних змін.

Часто причиною стресу є занадто амбітні цілі та прагнення, яких ми намагаємося досягти. Життя постійно корегує наші можливості, тому ми повинні корегувати наші бажання.
Деколи треба зупинитися та спокійно поміркувати над своєю поведінкою, своїми вчинками. Життєва мудрість полюбляє тишу та спокій. Треба надати їй можливість відшукати ту саму рівновагу в Вас самих.

Не намагайтеся робити занадто багато справ одночасно. Такий режим не може тривати довго. Якщо Ви відчуваєте, що стресів стало забагато, а рівновага у житті втрачена – звужуйте коло своїх обов’язків. Робіть одну справу за один раз. Це дасть Вам можливість краще контролювати те, що робите, та отримувати від цього задоволення.

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close