Ветерани війни можуть вдома заробляти європейські зарплати

Ветерани російсько-української війни можуть долучитися до ІТ сфери навіть з домашнього комп’ютера! Цьому сприяє програма «Знайди себе в ІТ» Центру практичної допомоги захисникам України Axios.

Працювати у такій високооплачуваній, престижній і перспективній сфері, ще й віддалено - чудова можливість для ветеранів, особливо для тих, котрі отримали серйозне поранення на фронті. Як і для ветеранів з маленьких містечок і сіл України, де, на жаль, дуже маленький та негнучкий ринок праці. Додатковою перевагою цієї сфери, у більшості, є співпраця з іноземними замовниками.

Щоб навчити ветеранів війни відповідним навичкам та професіям (ІТ – це загальна назва для більш ніж десятка спеціальностей), з грудня 2016 року стартував проект Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS «Знайди себе в ІТ». Головна мета курсів - навчання та працевлаштування бійців у галузі ІТ. На сьогодні вже понад 60 клієнтів звернулись до Центру із запитом на отримання освіти у напрямку ІТ. З них понад 30 отримали направлення на курси і вже навчаються.
Щотижня кількість тих захисників України, котрі обирають для себе кар’єрну ІТ дорогу - зростає.

Для ветеранів курси та навчання безкоштовні - сплачує за них Центр AXIOS.

У першу чергу усі майбутні айтішники повинні усвідомити, що для того, щоб стати добрим спеціалістом у обраній галузі, вони повинні постійно займатися самоосвітою, а також мати специфічне мислення, високий ступінь самоорганізованості та дисципліни. Для попередньої підготовки їм рекомендують проходити Курс CS50 (Гарвардський курс з основ програмування) та Курс «основи програмування на мові Python» НТУ КПІ. Далі ми пропонуємо для навчання одні з кращих профільних освітніх центрів України:
Cyberbionic Systematics
Vertex Academy
ITEA
Web Academy
Infopulse Univer
Go IT
CG Craft
WebPromoExperts .

Навчання у таких школах ІТ відкриває перед усіма студентами широкі перспективи працевлаштування в кращих компаніях, як іноземних, так і вітчизняних. Так, клієнти Центру Axios вже працевлаштувалися у компанії Ajax Systems, що займається технологіями «розумний дім» та системами безпеки.
Налагоджені зв’язки з компанією Drone.UA. Є домовленість з компанією Ciclum щодо проведення екскурсії та консультації для клієнтів нашого Центру. Сумісно з ГО «АТОІТ» (організації, створеній ветеранами-айтішниками) розпочата реалізація проекту ІТ-Community, який проводить лекції та семінари для ветеранів російсько-української війни.
Серед найуспішніших ветеранів війни, які пройшли курси Центру Axios і вже працюють в ІТ-галузі, - Владислав Плахтій, власне засновник організації АТОІТ, з якою почав успішну роботу. Є і багато інших історій успіху ІТ ветеранів, котрі вже успішно працюють в українських та західних компаніях.
Приємно, адже іноземні замовники завжди підкреслюють, - українські айтішники користуються великим попитом. Особливо він зріс із початком війни, у якій кожен боєць здобуває небувалий досвід, який неможливо отримати у «тепличних» умовах.

Приклад успішних ветеранів-айтішників наочно демонструє, що і у цивільному житті ветерани війни можуть досягати успіху, освоївши найпопулярнішу професію західного світу. Для цього треба мати потужну мотивацію, самодисципліну та бажання самонавчання.
А ми у Центрі AxioS з радістю у цьому допоможемо!

Команда проекту «Знайди себе ІТ» Центру AxioS

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close